Vuohenjuustobruschetta mansikoilla

Kesän ykkösherkku on ehdottomasti kotimainen mansikka. Syön suurimman osan mansikoista ihan sellaisenaan, osa menee aamupalalla jugurtin kanssa. Erityisinä herkkuhetkinä vatkaan mansikoiden kaveriksi vähän kermaa ja maustan sen ripauksella sokeria ja vaniljaa. Olen todella laiska mansikkakakkuleipuri, mutta välillä mansikkainen pavlova on tietysti paikallaan.

Mansikat ovat oiva raaka-aine myös suolaisiin herkkuihin. Bruschetta on tyylikäs ja kesäinen pikkuruoka kun sen kruunaa tuoreilla mansikoilla. Idean bongasin täältä.

Mansikka-vuohenjuustobruschetta
(kahdelle)

kaksi viipaletta hyvää leipää (esim. Fazerin maalaisleipä)
reilu pala vuohenjuustoa
voita
hunajaa
salaattia, basilikaa, kesäsipulia
mansikoita
balsamicosiirappia

Huuhtele tarvittaessa salaatit ja basilikan lehdet. Suikaloi sipuli. Perkaa ja viipaloi mansikat. Viipaloi vuohenjuusto reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lisää voi pannulle ja kuumenna kunnes voi alkaa ruskistua. Ota paistinlasta esille (joo, ota se tässä vaiheessa esille) ja laita juustokiekot pannulle. Ruskista kiekkoja 5-10 sekuntia ja käännä ne, anna ruskistua myös toiselta puolelta muutamia sekunteja. Siirrä juustot lautaselle. Paista leipäviipaleita hetki samalla pannulla. 

Kokoa leivät. Ensin leipää, sitten salaattia ja vuohenjuustokiekot. Lisää hunaja vuohenjuuston päälle. Lisää mansikat, sipulit ja basilikan lehdet. Lorauta päälle vielä balsamicosiirappia.

Kommentit