5-vuotissynttärit

On todella kummallista, että meille äsken syntynyt tyttövauva täyttää jo viisi. Siis viisi vuotta. Ei esimerkiksi viisi kuukautta. Viisivuotias on iloinen ja vallaton ja hänellä on selvät sävelet: hän haluaa tanssia balettia ja isona hänestä tulee äiti ja legorakentaja. Ja viisivuotias juhlii synttäreitä viidakon tunnelmissa. "Sitten ripustetaan kaikkia kasveja tänne joka paikkaan ja kaikki vieraat pukeutuvat eläimiksi."


Sain himmattua suurinta töhötystä sen verran, että vieraat saivat tulla perustamineissaan. Kaikki tämän illan lapsiperhevieraat ovat nimittäin äskettäin aloittaneet päiväkoti- ja kouluarjen pitkien perhevapaiden jälkeen, joten kuvittelin säästäväni äitejä ja isiä edes pikkuisen. Varustautumista riittää ihan ilman naamiaisiakin.

Kiertelin tunnin verran lähikaupassa etsimässä inspiraatiota. Kivat servetit edistivät inspiraatiota ihan mukavasti ja keksin sitten napata ulkomuratteja mukaan ripustettavaksi joka paikkaan (no ei ihan). Kemujen jälkeen istutan ne ulkoruukkuihin, jotka tällä hetkellä muistuttavat ammeita... Lähikaupan leluosaston viimeisestä takanurkasta löytyi vielä pari pussillista viidakon eläimiä. Tai minusta osa oli kyllä savannin eläimiä, mutta ei kai viisivuotiaalle tarvitse vielä selvittää kaikkea ihan yksityiskohtaisesti?


Ruoka oli simppeliä eli ronski salaatti ja vielä ronskimpi lasagne. Pikkusiskon kummitäti toi ihanaa leipää. Mies hommasi viiniä vaihteeksi etiketin perusteella: apinapunaviiniä ja seepravalkkaria. Varsinkin punaviini oli tosi mainiota ja sopi hienosti tuhdin lasagnen kaveriksi.

Kakku oli omenalla ja vaniljarahkalla täytetty kinuskikakku. Raidat syntyivät lakritsikastikkeella. En ole vuosiin tehnyt kinuskikakkua, mutta se on kyllä aika hyvää. Voin vaikka jossain vaiheessa kirjailla vähän tarkemmin tuota kakkuohjetta.

Kommentit

  1. Ihanan näköinen tuo salaatti! Tuleekin paljon hauskemman näköinen salaatti kun laittaa kaikki erikseen tarjolle!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, teen aina välillä näin. Siitä voi sitten kukin koota itselleen mieleisen salaatin.

      Poista

Lähetä kommentti