Juurespyttipannu

Tosi herkullinen ruoka voi olla myös tosi edullista, tosi terveellistä ja tosi kaunista. Hintaa tälle pyttipannulle tulee alle pari euroa per ruokailija ja annoskoko on melkoinen. Samoin makuelämys

Pyttipannu on meillä tyypillinen hävikkiruoka: jotain lihaa tai kanaa sekä perunoita, juureksia ja muita kasviksia jää aika usein tähteeksi. Tai jätetään tähteeksi. Kokkaan edellä mainittuja yleensä reilusti ihan vain tehdäkseni pyttipannua.

Edulliselta aterialta säästöön jääneet roposet voi käydä tipauttamassa vaikka Nälkäpäivä-lippaaseen.Pyttipannuun voi käyttää täysin kypsiä juureksia, mutta jos niitä ei satu olemaan, juureskuutioita voi höyryttää hetken ennen pannulle lisäämistä. Tai homman voi valmistaa myös raaoista juureksista: tällöin niitä pitää käännellä pannulla miedolla lämmöllä koosta riippuen 15-25 minuuttia.

Juurespyttipannu

n. 500 g lihaa, esim. kassleria
3 rkl öljyä
1 sipuli
muutama kypsä perunaa
pari kypsää  porkkanaa
pari pientä kypsää punajuurta
pala keitettyä lanttua
pala selleriä
ripaus suolaa
mustapippuria

Kuutioi liha ja kasvikset. Suikaloi sipuli. Lisää ensin sipuli pannulle ja kuullota muutama minuutti. Lisää liha ja juurekset pannulle. Kääntele sekoitusta pannulla kunnes kasvikset ja liha saavat väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa halutessasi paistettujen kananmunien kanssa.

Kommentit