Mustikkakukko
Kesän mustikkasato oli sittenkin ihan kohtuullinen, ainakin jos kurkkaan pakastimeen. Mummoa on taas kerran kiittäminen ahkeroinnista hirvikärpästen, paarmojen ja hyttysten seassa. Eli kiitos. Pysymme mustikassa ensi kevääseen asti.
Mustikkakukossa on jotain kodikasta ja turvallista, ja se on kyllä myös hirmu herkullista. Ja jos vaikka ei halua tai voi syödä ihan jatkuvasti kauheasti vehnää, niin rukiinen taikina varjelee siltäkin.
Perunajauhot pääsivät ikävästi loppumaan kesken leipomispuuhien, joten täyte jäi aika löysäksi. Laittakaa te muut ohjeen mukaan.
Mustikkakukko
(Ohje Valio)
200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte
8 dl (400 g) pakastemustikoita
n. 1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se halkaisijaltaan noin 20 cm uunivuoan pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min.
Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kanssa.
Mulla on mustikkakukko vielä kokeilematta, en ole siis koskaan tehnyt enkä koskaan maistanut. Mutta nyt aion tämän vääryyden korjata! :) pakastin on täynnä Lapista poimittuja mustikoita.
VastaaPoistaOho, no korjaa äkkiä! Teen tätä aika usein, mutta en ole postannut tänne, koska olen jotenkin pitänyt sitä niin tavallisena... Vähän kuin vispipuuro. Mustikkakukko on tosin aika paljon parempaa kuin vispipuuro.
PoistaHieno kukko. Piti tehdä viikonloppuna puolukkakukko, mutta jostain syystä päädyinkin puolukka-omenapiirakkaan. Ei se haittaa :)
VastaaPoistaNo ei se haittaa, puolukka-omenapiirakka oli varmasti tosi hyvää. Puolukkakukko on ollut minullakin mielessä, täytyy laittaa toimeksi. Kunhan vaan noilta sienikiireiltä ehtisi.
Poista