Glögisilli

Kolme yötä jouluun on... Onhan kinkku jo sulamassa? Silli ehtii nipin napin kunhan sen tekee tänään. Ainekset ovat tutut, ohje helppo ja takuulla hyvä, se on peräisin Henri Alénilta. Raaka-aineetkin ovat helposti saatavilla. Sen verran kannattaa kyllä olla tarkkana sillihyllyllä, että valitsee ruodottomia fileitä. Ketään ei kiinnosta ruodot joulupöydässä eikä ruotojen nyppiminen muiden jouluaskareiden lomassa. Ja jos jouluaskareet ovat hyvällä mallilla, tänään voi ulkoilla ja ehkä nauttia esiin pilkistävästä talviauringosta.



Ai että onko siellä purkissa silliäkin? No on siellä, vähän tuolta kurkistaa. Taidan tehdä uuden vuoden lupauksen ja lupaan tällä(kin) kertaa skarpata kuvien kanssa. 

Glögisilli

2 dl punaista glögiä
3 rkl punaviinietikkaa
¾ dl sokeria
5 maustepippuria
5 neilikkaa
10 mustapippuria
1 laakerinlehti
1 punasipuli
1 porkkana
2 kevyesti suolattua sillifileetä


Laita glögi, etikka ja sokeri sekä mausteet kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Paloittele silli. Kokoa ainekset lasipurkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna maustua vähintään kaksi vuorokautta kylmässä.

Kommentit