Joulufiilistelyä

Joulu alkaa olla jo käsitelty tähteitä myöten, enkä ole ihan kauheasti kannettavan kantta raottanut. Olen keskittynyt niihin tähteisiin ulkoiluun, kirjoihin ja seurapeleihin.

Jouluruoat onnistuivat mukavasti, vain graavattu siika oli aavistuksen liian suolaista. Limemarinadin lisäämisen jälkeen siika oli liian suolaista ja liian limeistä. Glögisilli oli huippua, samoin muutama huolella valittu kaupan silli ja yksi silakka. Rosollia oli liikaa, kuten aina. Ensi vuonna tehdään puolikas annos.


Metsäsienistä tehty sienisalaatti on kyllä todella herkullista. Se kuuluu meillä talven juhliin muutenkin, mutta sitä voisi tehdä ihan perusviikonloppuna uuniperunan kanssa. Ja blinien kanssa. Mmm. Taustalla pilkottaa hämäläinen kotijuusto.

Kukaan ei muistanut ottaa kuvia pääruuista. Tai pitäisikö sanoa viitsinyt. Olen muutaman kerran koittanut kuvailla kinkkuani ja laatikoita, mutta ne eivät vaan ole mitenkään edukseen kuvissa. Joulupukin lihapulliksi nimetyt lihapyörykät menivät parempiin suihin tuossa tuokiossa. Kinkku köllötti 105 asteisessa uunissa yön yli ja otettiin ulos kun sisälämpö oli 74 astetta. Juuri sopiva. Kunnon lämpömittari on ihan ehdoton juttu kinkun paistossa. Ei tarvitse arvailla, että onko valmista vai ei. Sikeäunisille suosittelen vielä kunnolla piippaavaa mallia.

Jälkiruokana oli luumukermahyytelöä, Maltan riisiä mansikkakastikkeen kanssa ja sitruunaposseja. Jokaiselle jotain. Annokset olivat minikokoisia, jotta tilaa jäi vielä marmeladikuulille.

Kommentit

  1. Meilläkin oli taas graavisiikaa (äidin tekemää) ja vitsi että se oli hyvää. Isäntä tosiaan aina kalastaa pakastimet täyteen lohta ja meritaimenta, mutta kyllä tuo siikaa vie monessakin ruoassa aina voiton! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siika on kyllä tosiaan ihanaa sekä graavina että sitten vaikka ihan paistettuna. Tosin minulle kyllä maistuisi tuo lohi ja meritaimenkin vähän useammin...

      Poista

Lähetä kommentti