Karamelliomenat

Koulujen ja päiväkotien joulujuhlat lähestyvät ja aika moni muukin taitaa parasta aikaa pohtia joulutervehdyksiä. Päiväkodin henkilökunnalle, opeille, kuoronjohtajalle ja muille tärkeille ihmisille tekisi mieli viedä jotain, mutta mitä? Ideat ovat tervetulleita!


Ennen vanhaan opettajalle vietiin omena tiettävästi lukuvuoden alussa, mutta ei nyt takerruta sivuseikkoihin. Nätisti koristeltu karamelliomena voisi olla suloinen vaihtoehto näin joulun alla?! Omenat on helppotekoisia, mutta lämpömittari on kyllä tarpeen.

Karamelliomenat
(ohje Kinuskikissa)

12 omenaa
5 dl sokeria
2 dl vettä
1,5 dl vaaleaa siirappia
(punaista elintarvikeväriä)
(kookoshiutaleita tai pähkinä- tai mantelirouhetta)

Työnnä puutikut omenoiden sisään keskiosaan saakka. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, siirappi ja halutessasi elintarvikeväri. Hämmennä seosta sen lämmetessä, jotta saat ainekset sekoittumaan keskenään, mutta kiehumisen alkaessa sitä ei tarvitse enää sekoitella. Jatka keittämistä, kunnes lämpötila kohoaa 143 asteeseen (noin 20 minuuttia).

Pyöritä omena kuumassa karamelliseoksessa. Anna ylimääräisen seoksen valua takaisin kattilaan, pyyhkäise pohjaa hieman kattilan reunaan. Pyöritä omena samantien kookoshiutaleissa tai mantelirouheessa. Nosta omena leivinpaperin päälle jäähtymään. Karamelliseoksen vähentyessä kallista kattilaa kastamisen helpottamiseksi. Jos seos alkaa jähmettyä, laita se takaisin liedelle sulamaan. Kommentit