Luumuhillo

Jatkan luumuasioiden parissa. Luumuista keitetty hillo tai sose ja siitä tehdyt tortut ja jälkiruoat kuuluivat kiinteästi lapsuuteni jouluihin. Luumukermahyytelö on minusta edelleen joulun paras jälkiruoka. 

Joulutortut päivittyvät uudelle tasolle kotitekoisella hillolla. Suosittelen varovasti tekemään myös taikinan itse, palaan taikinaan lähipäivinä, mutta kaupan voitaikinakin (siis huom. voitaikina) on oikein herkullista. Melkeinpä sanoisin, että jos kovasti leivotuttaa ja aika on kortilla, niin hillon tekemistä itse kannattaa priorisoida ja taikinan kohdalla voi hyvin oikaista kaupan pakastealtaan kautta.



Luumuhillo

225 g kuivattuja, kivettömiä luumuja
2 dl vettä
2 kanelitankoa
(pala kuivattua pomeranssin kuorta)
1 dl hillosokeria
loraus konjakkia

Kiehauta luumut, vesi ja mausteet. Lisää hillosokeri ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Poista mausteet ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta halutessasi lorauksella konjakkia. Loraus voi olla vaikka korkillinen tai kaksi.

Kommentit