Luumukermahyytelö

Mainitsin luumuhillon yhteydessä joulun suosikkijälkiruokani. Luumukermahyytelö on ihanaa ja se on tosiaan minulle se oikea joulun jälkiruoka. Se on makeaa ja täyteläistä, mutta ei raskasta. En väitä, että tämä olisi mitenkään kevyttä, mitenkäs sitä saisi kevyttä kun yhdistää kermaa, sokeria ja luumuja... mutta ei-raskas ja kevyt voivat olla eri asioita.

Jouluateriaa ajatellen tämä on kiva jälkkäri, koska sen voi tehdä valmiiksi päivää ennen tarjoilua. Maut jopa mukavasti tasoittuvat kunhan hyytelö saa tekeytyä yön yli.

Monissa ohjeissa näkee käytettävän rahkaa. Mikä ettei. Rahka on ok, mutta minulle se tuo jotenkin vähän arkisen ja terveellisen fiiliksen, joten niinpä jätän rahkan jouluna väliin.Teemme jouluna muutamia erilaisia annosjälkiruokia. Kuvassa taka-alalla maltan riisi pikkuruisissa kahvikupeissa.

Luumu-kermahyytelö, n. 8 annosta
(Ohje: Kotiruoka)

200 g kivettömiä kuivattuja luumuja
4 dl vettä
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 liivatelehteä
2 rkl vettä

Liota luumut vedessä. Hauduta ne pehmeiksi liotusvedessä ja soseuta keitinliemineen. Liota liivatelehteä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vaahdota kerma ja mausta vaahto sokerilla. Sekoita luumusose ja kermavaahto varovasti tasaiseksi. Kiehauta 1/2 dl vettä ja sulata siihen puserrettu liivatelehti. Sekoita liivateliemi kermavaahtoon vähän jäähtyneenä. Kaada kulhoon tai annosmaljoihin. Jäähdytä kylmässä.

Kommentit