Paimenen paistos

Jaa että tämmöistä arkisettiä sitten joulukalenteriin. Jep. Nimi nyt ainakin on aika jouluinen. Lisäksi jouluvalmistelujen lomassa on syytä syödä kunnolla ja mieluiten jotain hyvää ja näppärää. Viimeistään välipäivinä herkullinen kotiruoka on enemmän kuin tarpeen.

Teen paimenen paistosta aina tähteistä. Ensin jauhelihakastiketta syödään riisin tai pastan kanssa ja perunasosetta syödään yleensä kalan kanssa. Toki jauhelihakastiketta voisi syödä perunasoseenkin kanssa, mutta sitten minulle tulisi kaksi liian samanlaista ruokaa peräkkäin... Sitten tuunaan jauhelihakastiketta vähän herkkusienillä, pekonilla ja Worcestershire-kastikkeella.
Shepherd's pie eli paimenen piiras

jauhelihakastiketta
pekonia
herkkusieniä
1-2 rkl Worcestershire-kastiketta
mitä nyt sitten siellä kaapissa sattuukaan pyörimään...

perunasosetta
keltuainen
(juustoraastetta, jos vaikka sitäkin olisi jäänyt yli)

Ruskista pekoni ja pieneksi pilkotut herkkusienet. Sekoita jauhelihakastikkeeseen ja mausta. Voitele uunivuoka. Levitä pohjalle jauhelihakastike. Sekoita perunasoseen sekaan keltuainen ja halutessasi juustoraastetta. Levitä jauhelihakastikkeen päälle. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Keltuaisen voi hyvin jättää pois, tosin silloin perunasoseen pinnalle voi ripotella vähän voi- tai margariininokareita.

Kommentit