Suklaasalami

Lapset ovat katsoneet vanhaa Vaahteranmäen Eemeli -elokuvaa ja sen perusteella he arvelivat, että jouluvalmistelujen kanssa alkaa olla kiire. En nimittäin ole muistanut tehdä makkaroita enkä ole edes valanut kynttilöitä. En taida tänä(kään) jouluna tehdä itse oikeita joulumakkaroita, vaikka mieli kyllä tekisi.

Lasten ja minun on siis tyytyminen suklaasalamiin, tosin en varsinaisesti ole mitenkään kovin harmissani asiasta. Ja kyllähän nuo pötköt hieman makkaralta näyttävät.Suklaasalami

10 kuivattua aprikoosia
1 dl pehmeitä kuivattuja karpaloita, mansikoita tai rusinoita
1 dl suolapähkinöitä
5 piparkakkua
200 g tummaa suklaata
50 g voita

Pinnalle:
tomusokeria

Paloittele aprikoosit pienemmiksi. Murenna piparkakut. Sekoita aprikoosipalat, karpalot, suolapähkinät ja piparkakkumurut keskenään. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää muut ainekset suklaamassaan. Sekoita ja anna massan jäähtyä hieman. Lusikoi puolet seoksesta leivinpaperin päälle ja kääri paperin avulla noin 25-30 cm pituiseksi tiiviiksi pötköksi. Muotoile toinen suklaasalami samalla tavalla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi kovettumaan. Poista leivinpaperi ja pyörittele suklaasalamit tomusokerissa ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa konvehtien tapaan.

Kommentit