Toast skagen

Vieläkö on vuoden vaihteen suupalat suunnittelematta? Toast skagen on ihanan herkullista ja monipuolista. Homma käy sekä tyylikkääksi alkupalaksi että rennoksi iltapalaksi. Tai hiukopalaksi pikkutunneilla. Ainekset löytyvät yleensä kotoa tai viimeistään lähikaupasta. 

Soosin voi lusikoida pienen pienille leipäsille ja tarjota skumpan kanssa tai sitten sitä voi vähän reilummalla kädellä kauhoa paahdetulle maalaisleipäviipaleelle. Mäti ei ole must, mutta sitä sattui joulupöydästä jäämään muutama nokare. Eikä siitä haittaakaan ollut.

Nyt kuuluisi kai katsoa vähän taaksepäin ja muistella kulunutta vuotta. Vuosi on ollut herkullinen ja blogin osalta antoisa. Olen kokeillut taas monia uusia ohjeita ja saanut ihania makuelämyksiä. Toivottavasti olen kannustanut jota kuta muutakin uusien makujen maailmaan. Samalla muutama uusi lukija on löytänyt tiensä tänne. Tervetuloa. Tulkaa toistekin.

Tietysti on aika myös katsoa eteenpäin ja tehdä suunnitelmia tai lupauksia. Olen monta kertaa miettinyt muutaman rivin kirjoittamista ruotsiksi tai englanniksi. Lupaan miettiä asiaa jälleen ensi vuonna.

Hauskaa loppuvuotta ja kaikkea hyvää vuodelle 2015!Toast skagen

4 viipaletta vaaleaa leipää
voita leipien voitelemiseen

Täyte:
400 g katkarapuja
puolikas punasipuli
1,5 dl ranskankermaa
3 rkl majoneesia
2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Koristeeksi tilliä ja mätiä

Sulata katkaravut mieluiten hitaasti jääkaapissa. Valuta katkaravut ja hienonna niitä halutessasi vähän. Hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Paahda leivät ja anna niiden jäähtyä hetki. Voitele leivät ja lusikoi leiville täytettä. Koristele halutessasi mädillä ja tillillä.

Kommentit