Tule joulu keltainen - omena-appelsiiniglögi
Minulla on sellainen fiilis, että keltainen on ehkä maailman kaikista väreistä vähiten jouluinen. Tai sitten en vaan vieläkään ole tajunnut sahramin hienoutta joulumausteena. Oikeasti sahrami alkaa vähitellen kuulua jouluuni vähän niin kuin ne lihapullatkin, mutta kattauksessa ja koristeissa ei taida vieläkään olla sijaa keltaiselle. Pääsiäisenä sitten.
Törmäsin kuuman appelsiinisiiderin ohjeeseen Kotilieden verkkosivuilla, mutta tuunasin siitä mehuversion. Tiesin omenan ja appelsiinin sopivan hienosti yhteen, koska tapanani on hotellien ja ruotsinlaivojen aamiaisella sekoittaa omena- ja appelsiinimehua toisiina. Kannattaa muuten kokeilla, sekoitus on tosi kiva, myös siis kylmänä.
Omena-appelsiiniglögi
5 dl omenamehua
3 dl appelsiinimehua
pussillinen glögimaustetta
0,5 dl sokeria
(1 dl appelsiinilikööriä)
Koristeeksi:
appelsiiniviipaleita
Mittaa mehut, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna juoma kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Peitä kannella ja anna maustua n. 30 minuuttia. Siivilöi juoma ja kuumenna uudelleen höyryäväksi. Lisää halutessasi likööri. Viipaloi esilämmitettyyn juomakannuun appelsiiniviipaleita ja kaada juoma kannuun. Tarjoile juoma heti lämpimänä.
Jestas! Tuo mahtaa olla hurmaava yhdistelmä!
VastaaPoistaPitää kokeilla! Kiitos sinulle!
Nauti joulun hiipivästä tunteesta ja aurinkoa täältä sitruunapuuni alta!
Kokeile ihmeessä, on aika herkullista. Ja sopii varmasti sinne sitruunapuun alle. Jos siellä on kovin kuuma, niin kokeile glögiä kylmänä skumpan kanssa.
PoistaJoulu on jo ihan ovella. Nautinnollista joulua sinullekin!