Valkosuklaa-rommiaprikoosit

Värkkäilen joka joulu muutamia erilaisia joulumakeisia ja kokeilen sinnikkäästi myös uusia ohjeita. Piparikuulat ja maitosuklaafudge ovat olleet uusia tuttavuuksia ja tosi tykättyjä. Ensin mainitut ovat mukavia myös siksi, että ne sopivat maidotonta ja munatonta ruokavaliota noudattaville.

Nämä rommissa maustetut aprikoosit ovat helppotekoisia mutta tyylikkäitä nameja aikuiseen makuun. Kaikille sopivan variaation voi tehdä vaikka käyttämällä vaaleaa glögiä tai omenamehua rommin sijaan. Ohje on peräisin Piparkakusta.Valkosuklaa-rommiaprikoosit

1 pss kuivattuja aprikooseja
rommia
valkosuklaata

Laita aprikoosit kannelliseen rasiaan. Kaada päälle rommia (aprikoosien ei tarvitse uida rommissa). Anna mehustua yön yli, kääntele välillä rasiaa jotta aprikoosit maustuvat tasaisesti. Nosta aprikoosit talouspaperin päälle "kuivumaan." Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Dippaa aprikoosien toinen pää suklaaseen (esim. mansikkapihdit toimivat tässä hommassa hyvin). Nosta jäähtymään tarjottimelle leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Säilytä kannellisessa rasiassa, jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

Kommentit