Nalle Puh -kakku

Loppuvuosi meni joulutohinoissa, mutta ehdin leipoa muutaman kakun ihan muissakin merkeissä. Naapurin kolmevuotiaalle tein värikkään ja hyväntuulisen Nalle Puh -kakun. Täytteeksi keittelin karpalohilloa. Kirpeän karpalon kaverina oli vaniljamoussea, jota käytän muutenkin aika paljon. Sanokaa sitten kun alkaa kyllästyttää.



Kakun pinnalle löysin mielestäni kivan sinisen sokerimassan. Valitettavasti massa käyttäytyi vähän kummallisesti. Se oli pahempaa kuin kunnon pullataikina: ahkerasta kaulimisesta huolimatta mokoma vetäytyi aina takaisin. Melkoisen jumpan jälkeen sain kuin sainkin aikaiseksi tarpeeksi ison levyn ja nostin sen kakun päälle. Innoissani leikkasin ylimääräiset heti pois. Olisi pitänyt odottaa. Tyhmä massa jatkoi vetäytymistään ja reuna alkoi rumasti irvistää. Kaapissa piileskeli onneksi Marianne-rakeita, asettelin sitten niitä pikeerin kanssa reunan ympärille. Ensi kerralla tiedän sitten leikata reunat vasta paljon myöhemmin.

Nalle Puh on tehty oranssista sokerimassasta, pusero ja ääriviivat on piirretty elintarvikeväritusseilla. Tussit ovat uusi tuttavuus, mutta aika näppärä sellainen. Vielä näppärämpää olisi, jos osaisi kunnolla piirtää.

Kommentit