Nutella-banaanikakku

Kuntosalilla on viime viikkoina vallinnut melkoinen tungos, ilmeisesti aika moni aloitti tammikuussa uuden elämän tai ainakin jonkinlaisen kuntokuurin. Koska nyt on jo helmikuu, niin ehkä siitä levytangosta voi hellittää edes pikkuisen. Säästynyt aika ja energia kannattaa käyttää leipomiseen.

Joku höppänä on mennyt kalenteroimaan kansainvälisen Nutella-päivän Runebergin torttupäivän kanssa päällekäin, joten tein tuttavuutta Nutellan kanssa jo viikonloppuna. Nutella on minulle suhteellisen vieras elementti: jotenkin se vain on liikaa. Liian makeaa ja liian pähkinäistä. En syö esim. Geisha-konvehtejakaan. Kakkutaikinaan se kuitenkin sopi aika kivasti. Aion myös antaa Nutellalle vielä kerran mahdollisuuden paahtoleivän päällä aamupalalla, vaikka sitten juuri Nutella-päivänä. Kahvia vaan täytyy varata iso muki. Ehkä myös joku kirpeä mehu on tarpeen.


Nutella-banaanikakku
(ohje HS)

200 g voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kanelia
3 dl soseutettua, kypsää banaania (noin 3 keskikokoista)
1 dl Nutellaa
 
Koristeeksi:
Nutellaa

pähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaanisoseen ja Nutellan kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun, jauhotettuun kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on kypsä. Älä kuitenkaan paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia, irrota vuoka ja laita se takaisin kakun päälle. Tällöin kakusta irtoava kosteus jää kakkuun. Anna jäähtyä kokonaan. Valuta halutessasi hieman Nutellaa kakun pinnalle koristeeksi ja ripottele pinnalle vielä vähän paahdettuja pähkinöitä.

Kommentit