Broilerimurekepihvit

Raportoin taas sitä tavallistakin tavallisempaa arkiruokaa, mutta todella herkullista ja helppoa sellaista. Samasta taikinasta voi tehdä broileripyöryköitä, pihvejä tai murekkeen. Suosittelen joka tapauksessa tekemään suurehkon, ainakin kaksinkertaisen annoksen, koska nämä sopivat tosi hyvin pakastettavaksi. Välillä valmis ruoka on mahtava juttu, erityisesti jos kyseessä ei ole valmisruoka. Ja oikeasti välillä valmisruokakin voi olla ihan ok vaihtoehto.

Broilerimurekepihvit maistuvat muusin, riisin tai pastan kanssa, meno muuttuu myös soosista riippuen. Parhaimmillaan pihvit ovat hampurilaisen välissä. Palaan lähipäivinä viimeksi mainittuun. Broileriburgerit olivat nimittäin aika ihania.





Broilerimurekepihvit

(Ohje: Kotiliesi)

400 g broilerijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl sweet chili -kastiketta
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa (tai kaurakermaa)
1 dl vettä tai kivennäisvettä
puolen sitruunan mehu
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
jauhettua valkopippuria
2 dl korppu- panko- tai vehnäjauhoja leivittämiseen
öljyä tai rasvaa paistamiseen

Silppua sipulit, inkivääriraaste ja valkosipulinkynnet. Kuullota seos öljyssä. Kaada sipuliseos kulhoon. Huuhdo pannu vedellä. Kaada vesi kulhoon. Lisää joukkoon neste ja korppujauhot. Anna turvota hetken aikaa ja lisää muut ainekset. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.

Muovaa taikina pihveiksi, pyöräytä ne vehnä- tai korppujauhoissa ja paista rasvassa pannulla tai 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia pihvien koosta riippuen. Kätevintä on ehkä ottaa kaunis väri ja paistopinta pannulla ja sitten laittaa pihvit hetkeksi uuniin.

Kommentit

Lähetä kommentti