Katkarapuristo

Torstai-ilta on se ilta kun ideoita on vähän, väsy suurin ja jääkaappi tyhjimmillään. Ideoita ja inspiraatiota ei ole ollenkaan, mutta nälkä on. Silloin tehdään risottoa eli ristoa. Risotto sai meillä uuden nimen, koska risto sopi pari vuotta sitten paremmin pienen, puhumistaipaleensa alkumetreillä olleen pikkusiskon suuhun.

Ohje on peräisin Valiolta, mutta taisin kyllä vähän soveltaa.



Katkarapurisotto

3 rkl voita tai hyvää öljyä
ripaus kurkumaa
1-2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl sitruunapippuria
1 prk ranskankermaa
200 g katkarapuja
200 g herneitä

Päälle parmesania

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja ripaus kurkumaa. Kaada riisi kattilaan ja sekoittele kunnes riisi on kuultavaa. Lisää joukkoon kuumaa kalalientä pienissä erissä kypsennyksen aikana, kunnes kaikki liemi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntuma jäljellä. Anna kiehua miedolla lämmöllä yht. 15 - 20 min. Kypsä risotto on löysää, kosteaa ja mehevää.

Mausta sitruunamehulla ja -pippurilla. Lisää joukkoon crème fraîche ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja kuumenna nopeasti, etteivät ne sitkisty. Lisää risottoannosten päälle juustolastuja. Voit vuolla lastuja esim. perunankuorintaveitsellä. Tarjoa heti alku- tai pääruoaksi.

Kommentit