Vohvelipäivä

Vohvelipäivä osuu tänäkin vuonna keskelle viikkoa, joten mitään aamupalaviritystä en päässyt loihtimaan. Sen sijaan söimme vähän terveellisempiä vohveleita iltaruuaksi. Sekoitin taikinaan reilusti pinaattia, vähän spelttiä ja kaurahiutaleita. 

Tein pikkusiskolle oman taikinan kauramaidosta ja kokonaan ilman munia. Annoin sen tekeytyä pari tuntia. Tuo tekeytyminen on todella tärkeää varsinkin juuri munattoman vohveli- tai lettutaikinan kanssa. Lisäksi munatonta taikinaa pitää paistaa kunnolla ilman, että välillä kurkkii sinne raudan väliin. Lopputulos on kyllä sitten oikein hyvä. Makutuomari totesi vasta kolmannen vohvelin puolivälissä, että nyt alkaa riittää. 



Pinaattivohvelit
(kahdelle)

3 dl maitoa (tai kauramaitoa)
3 kananmunaa (jos jätät kananmunat pois, lisää 0,5 dl vehnäjauhoja)
pussillinen pakastepinaattia
0,5 dl spelttijauhoa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
pari rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus muskottipähkinää

paistamiseen voita tai margariinia

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi ja anna seistä reilu tunti. Aja taikina tarvittaessa sileäksi sauvasekoittimella. Paista kuumalla, voidellulla vohveliraudalla kypsäksi.

Tarjoa parmesanlastujen, puolukkahillon tai vaikka jonkun lohitäytteen kanssa.

Kommentit