Karitsanfilepasta

Pääsiäinen on jo aivan ovella, mutta en ole juuri ehtinyt siitä vouhkata. Syy on yksinkertainen: olen lomalla. Paistattelen päivää kevätauringossa ja nautin valkoisena hohtavista hangista. 

Niin ja tämä ei siis ole aprillipila, mutta ruoho on välillä vihreämpää aidan toisella puolen. Olemme siis Ruotsin Sälenissä. Lunta oli kuulemma satanut juuri ennen saapumistamme reilusti lisää, joten rinteet ovat loistavassa kunnossa. Yöt ovat edelleen kylmiä, joten rinteet myös pysyvät kunnossa pitkälle iltapäivään, tai iltaan. Voisin höpistä pitkät pätkät täkäläisestä rinnemeiningistä, mutta ehkä palaan asiaan jollain toisella foorumilla. Tämä kun on edelleen ruokablogi eikä mikään suksiblogi saati matkailublogi. Sen verran kuitenkin on pakko hössöttää, että voin todella lämpimästi suositella Ruotsin rinnekohteita kenelle tahansa, Säleniä erityisesti lapsiperheille ja Årea sitten vähän kokeneemmille laskijoille.

Lomaruoka on yksinkertaista ja nopeaa, mutta sen pitää olla herkullista. Mikä se sellainen loma on, jos ruoka ei ole hyvää?!  

Muutama ruokajuttu pääsiäisen varalle on mielessä. Säästä kuitenkin vähän riippuu, että ehdinkö vielä somen ääreen ennen pääsiäistä vai en. Ennuste näyttää siltä, että en taida ehtiä. Joten varmuuden vuoksi toivotan kaikille nyt heti hyvää ja iloista pääsiäistä!



Karitsanfilepasta
(Ohje Safkaa 2 -kirjasta)

400 g karitsan tai lampaan sisäfilettä
suolaa
mustapippuria
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
kourallinen lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl voita
2 timjaminoksaa
1 rosmariininoksa
2 rkl soijakastiketta
1,5 dl valkoviiniä
400 g pastaa
parmesan-juustoa

Leikkaa liha nopan kokoisiksi paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi salottisipuli renkaiksi, hienonna valkosipuli, puolita kirsikkatomaatit, silppua lehtipersilja. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lihaan nopeasti kaunis pintaväri. Nosta lihapalat lautaselle.

Laske lämpöä liedellä, lisää voi ja kuullota sipulit voissa. Lisää pannulle timjami, rosmariini, soijakastike ja valkoviini. Keitä hetki kunnes suuri osa nesteestä on haihtunut. Keitä pasta al denteksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Ota hieman keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista. 

Lisää kirsikkatomaatit, lehtipersilja ja lihapalat pannulle. Laita levy täydelle teholle puoleksi minuutiksi. Kaada valutettu pasta pannulle, lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla, viimeistele raastetulla parmesanilla.  

Kommentit