4-vuotissynttärit

Pikkusisko aloitti prinsessasynttäreiden suunnittelun ja vieraiden kutsumisen jo heti kohta joulun jälkeen. Hän on ilmeisen varhain oivaltanut, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ystävät, kylänmiehet, hoitokaverit, sukulaiset ja muut kynnelle kykenevät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi pulkkamäessä, kirjastossa ja kaupassa. 

Neidin seurapiiri on aika laaja, joten jaoimme suosiolla kemut kahteen osaan. Koko päiväkotiporukka vietti synttäreitä täällä eilen ja tänään vuorossa olivat naapurit, kummit ja serkut. Vielä jäi iso joukko sukulaisia kestitsemättä, mutta siihen porukkaan palataan myöhemmin kesällä. Kunhan tokenen tästä ensiksi. 


Päiväkotikaverit ja hoitajat tulivat päivälevon jälkeen meille välipalalle. Tarjolla oli miniburgereita lisukkeineen sekä kakkua, aleksanterinleivoksia ja keksejä. Ja keisarin salaattia töistä tulleita aikuisia ajatellen. Burgerit ovat oikeasti tosi kätevä ja helppo eväs, joka maistuu isoille ja pienille. Tein sämpylät ja pihvit etukäteen pakkaseen. Hyvissä ajoin ennen kemuja otin ne sulamaan, kokosin ja puoli tuntia ennen juhlia nostin keon uuniin folion alla. 120 astetta ja puoli tuntia. Sitten tarjolle. Pieniin kuppeihin ketsuppia, sinappia, suolakurkkua ja tomaattia viipaleina.

Taustalla pilkottava keksilinna on jo vanha keksintö, mutta ah, niin helppo ja hauska viritys. Keisarin salaattia tein samalla ohjeella kuin aina. Mietin jo tuossa kuukausi takaperin, että joko minua alkaa kyllästyttää, mutta ei sentään.


Voisin lähipäivinä raportoida mintulla ja sitruunalla maustetusta raparperimehusta. Kaunista, raikasta, kesäistä ja tosi hyvää. Tummempi mehu on mummon käsialaa: vadelmaa (en tajua miten mummo raaskii) ja punaviinimarjaa. 


Päivänsankari sai itse koristella kakun isosiskon huolellisella avustuksella. Enemmän on enemmän. Kakku oli samainen suklaa-mustikkakakku kuin äitienpäivänä.

Tilaisuuden ainoa varsinainen ohjelmanumero oli kruunun kiinnittäminen prinsessalle, josta jokainen osallistuja sai palkinnoksi saippuakuplia (kätevä tapa saada vieraat pihalle, kröhöm). Muuten aika kului herkkujen, lelujen ja leikkien äärellä.

Jatkan synttärijuttuja huomenna. Ehkä. Jos jaksan ja ehdin. 

Kommentit