Ripaus kardemummaa kruunaa raparperin

Raparperini on innostunut auringosta ja kasvanut hetkessä aivan valtavaksi puskaksi. Se onkin ainoa, joka pihallani kasvaa kunnolla. Ja joo, voikukka kasvaa kanssa. Olen tuonut juurakon lapsuuden kotini puutarhasta, jossa raparperi on ilmeisesti kasvanut iät ja ajat. Meillä ei valitettavasti kuitenkaan ole tietoa siitä, onko kyseessä sellainen oikea vanha raparperilajike, mutta kestävää se on joka tapauksessa. Ja erittäin satoisaa.

Raparperista syntyy monenlaista herkkua, mutta kestosuosikkini on yksinkertainen paistos. Lopputulos on efortin määrään nähden niin ihana. Älkää unohtako kardemummaa, sopii raparperille tosi hienosti. Ohje on peräisin Kotilieden verkkosivulta.Raparperipaistos

500 g raparperia
1,5 dl fariinisokeria
(1 tl perunajauhoja)

Pinnalle:
100 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa

Leikkaa raparperin varret pieniksi paloiksi ja kaada ne voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeria (johon on sekoitettu perunajauho). Nypi muut ainekset muruiseksi seokseksi ja ripottele se raparperipaloille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa reilu puolisen tuntia. Tarjoa jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit