Juhannusrieska

Juhannus tuli ja meni, ja meni ilmeisesti monella taholla odotettua paremmassa säässä. Ruåtsalainen midsommarmannen joutui tänä vuonna kanssani Hämeeseen saunomaan, syömään savolaista rieskaa ja viettämään muutenkin aika suomalaista juhannusta.

Meillä ei oikeastaan ole mitään kauhean vakiintuneita juhannusperinteitä: meno muuttuu vähän vuodesta toiseen. Mökkiä, maalaismaisemia, kaupunkijuhannusta, veneilyäkin on ollut ohjelmassa. Ja nuorena tyttönä ties mitä hullua. Toki vietämme juhannuksen välillä Ruotsissa ja siellä kyllä aina perinteistäkin perinteisemmin menoin. Perinteet alkavat jo matkalla Tukholmasta etelään kun aika moni muukin matkaa perinteisen juhannuksen viettoon.

Yksi asia kuitenkin pysyy. Huono sää. Juhannusrieska. Tosin Ruotsissa en ole tätä tehnyt, enkä tarkalleen ottaen täälläkään kovin usein. Mutta äitini on tehnyt. Ja minä olen syönyt. Perinteistä sekin.

Juhannusrieska
(1 uunipellillinen)

4 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 l piimää
1 tl suolaa
1 dl sämpyläjauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
(1 kananmuna)

Liota ohrasuurimoita piimässä esimerkiksi yön yli tai vähintään kaksi tuntia. Lisää seokseen suola, vehnäjauhot ja muna. Kaada laidalliselle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 25 minuuttia 250 asteessa. Tarjoa munavoin kanssa.

Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Oli ihan pakko poistaa edellinen kommentti, kun iltamyöhään silmät sirrillä yritän jotain kirjottaa - kirjoitusvirheitä! Tuo rieska kuulostaa hyvältä. Taidan sitä kokeilla vaikka juhannus jo menikin. Lisään sut samalla blogilistaani jos vaan sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, on herkullista muulloinkin kuin juhannuksena! Ja lisää ihmessä:)

   Poista

Lähetä kommentti