Lisää synttärihulinaa

Sunnuntai meni sittenkin aivan muissa touhuissa kuin blogin äärellä, joten muutama ruokakuva lauantain synttäritunnelmista tulee nyt.

Inspiraatio oli pitkään hukassa, mielessä oli vain lämminsavulohi ja perunasalaatti. Sitten törmäsin jossain sosiaalisen median syövereissä hassuihin kierremakkaroihin ja ei kun kokeilemaan. Lopulta tarjolla oli simppeli brunssi, josta löytyi syötävää sekä suurille että pienille vieraille.

Loimulohen kipaisin hakemassa lähikaupan pihalta. Kala sai pikakoristelun kurpitsansiemenistä ja kaveriksi sekoitin tsatsikia.Kierremakkarat huvittivat vieraita kovasti. No ne olivat kieltämättä aika hulvattomia. Takuuvarma hitti kesän grillijuhlissa. Moinen operaatio vaatii pikkuisen hienomotoriikkaa ja kärsivällisyyttä, mutta parin kokeilun jälkeen alkoi pelittää.

Katsotaanpas josko saan säädettyä tänne oikein klipin noiden makkaroiden tekemisestä. Hmm. Öö. Klik klik. Noin. Siinä näppärä apulainen nyt veistää makkaraa.


Joukon jatkona oli pari salaattia: peruna-parsasalaatti ja feta-melonisalaatti. Ja pataleipää. Se onnistui tällä kertaa hienosti, paitsi ehkä suolaa oli pikkuisen liian vähän. Olen muutaman kerran syyllistynyt liian löysään taikinaan, mutta enpä syyllisty enää. Kaupan maalaisleipiää en ole muuten ostanut aikoihin.


Jälkkäriksi tarjolla oli jätskiä, mansikoita, keksejä ja aleksanterin leivoksia. Kakku jätettiin kokonaan välistä, eikä kyllä kukaan kysellyt sen perään.


Kommentit

  1. Näitä kierremakkaroita on ihan pakko testata! Hauska idea ja saa paljon näyttävyyttä kattaukseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kokeile vaan ihmeessä. Hauskoja ovat. En varsinaisesti ole mikään makkaran ystävä, mutta kyllä vaan nuo hymyilyttivät. Ja maistuivat:)

      Poista

Lähetä kommentti