Neljäkymppiset!

Toistan näemmä pahasti itseäni, mutta minkäs teet. Yhdet synttärit taas. Nyt vuorossa oli maahanmuuttaja, joka meni ja täytti neljäkymmentä. Ja mikäs sen hauskempaa kuin yllätyssynttärit iloisen kaveriporukan kesken. Mahtava idea ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Joopa joo. 

Järkkäsin siis itse itselleni melkoisen hässäkän. Juhlia varten vuokrasin pikkuisen veneen, sitten paikalle kutsuttiin joukko ystäviä. Sitten soudin ja huopasin tarjoilujen suunnittelun kanssa, ja seuraavaksi soudin ja huopasin melkein kirjaimellisesti astioiden, juomien, kahvitermosten, eväiden, servettien jne. jne. kanssa. Toki luotin siihen, että h-hetken koittaessa saisin avukseni ylimääräisiä käsi- ja jalkapareja, ja sain kanssa. Kiitos siitä ihan jokaiselle.

Salaisuus meinasi paljastua monen monta kertaa, vaikka en maininnut juhlista edes pienille tietotoimistoille ennen kuin ihan viime tipassa. Lopulta kaikki sujui kuitenkin suunnitelmani mukaan. Minä ehdin melkein kaiken mitä muistin ja olin suunnitellut, ja mitä unohdin ja en ehtinyt, noh, pärjättiin ilman. Minulla ja ilmeisesti myös päivänsankarilla oli iloinen, kesäinen ja rento ilta, ja kai vieraatkin viihtyivät. Olemme onnekkaita kun meillä on niin hienoja ystäviä.

Ruokapolitiikaksi valitsin päivänsankarin ja vähän omiakin mieltymyksiä ajatellen yksinkertaisen mutta aika herkullisen sekamelskan aasialaista.


Rullat ja sushi tulivat valmiina, minä tein vain inkiväärikastikkeella maustetun nyhtöpaistin (josta ei sitten tullut yhtään kuvaa) ja vermiselli-katkarapusalaatin.Kahvin kanssa tarjolla oli aleksanterin leivoksia, mutakakkua ja sitruunaista täytekakkua. Juomapolitiikka oli yksinkertainen: kuohuviiniä ja olutta + tietysti alkoholittomat vaihtoehdot.


Juhlien lisäksi meillä oli viikonloppuna yövieraita eli miehen vanhemmat (värväsin heidät visiittiin, jotta voisivat olla lapsenvahteina) sekä miehen sisko perheineen. Säädin etukäteen pakastimeen vähän lounas- ja iltaruokia ja appiukko pesi avuliaana perunoita. Kuin pisteenä iin päälle käväisin ma-ke työmatkalla vähän "huilaamassa." 

Takki on viime päivinä tuntunut vähän tyhjältä, mutta nyt alan vissiin olla palautunut: otin juuri uunista västerbottensost-piirakan huomista kotikatsomoa varten. Ja ehkäpä lähipäivinä ehdin blogata vähän muustakin kuin synttäreistä. Vaikka kakuista.

Kommentit