Kesämysli

Kesäsää suosii tällä hetkellä keittiöpuuhia. Ei ahdista yhtään pitää vaikka uunia vähän päällä. Uunin lämmössä voi sitten kypsytellä erilaisia herkkuja. Opettelin pari vuotta sitten tekemään itse mysliä ja sittemmin en ole kaupan myslihyllyllä juuri vieraillut. Mysliä voi varioida melkoisesti vaihtelemalla hiutaleita, siemeniä, pähkinöitä ja hedelmiä. Tein nyt vähän kesäisemmän version lisäämällä paahdetun myslin joukkoon kuivattuja mansikoita ja mustikoita. 


Nätisti pakattu mysli on myös kiva mökkituliainen.

Kesämysli

10 dl kaurahiutaleita
5 dl ruishiutaleita
3 dl auringonkukansiemeniä
3 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mantelia karkeasti rouhittuna
1,5 dl vettä
1,5 dl kookosöljyä
1 dl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl vaniljasokeria
(kuivattuja hedelmiä, esim. mustikoita ja paloiteltuja mansikoita)

Sekoita kaurahiutaleet, ruishiutaleet, siemenet ja mantelirouhe isossa kulhossa. Lämmitä vettä hieman ja sekoita siihen kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa hieman lisää, jotta kookosöljy sulaa. Lisää hunaja, suola ja vaniljasokeri. Kaada neste hiutaleseoksen joukkoon. Kääntele seos huolella sekaisin.
Kaada seos uuninpannulle leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteisen uunin keskitasolla yhteensä noin 60 minuuttia välillä käännellen. Seosta kannattaa käännellä aika usein, jotta se kuivuu ja paahtuu kauttaaltaan. Mysli on valmista kun se on kauttaaltaan paahtunutta ja kuivaa. Lisää  myslin joukkoon mansikat ja mustikat. Pakkaa valmis mysli ilmatiiviiseen purkkiin.

Kommentit