Kirsikkamarmeladi

Hapankirsikka viihtyy suomalaisissa puutarhoissa makeaa serkkuaan paremmin, kukkii kauniisti ja tuottaa usein runsaasti satoa. Sen hedelmät maistuvat kuitenkin... noh, aika happamilta. Ainakin sellaisenaan. Happamista kirsikoista tulee kuitenkin aivan upea hillo tai marmeladi vaikka juustotarjottimelle.

Aion kyllä kokeilla marmeladia myös macaronien väliin, suklaakakun täytteeksi ja ehkäpä vielä johonkin ohutpohjaiseen kirsikkapiirakkaan. Hillo olisi takuulla ihanaa vaikka lettujen tai jäätelön kanssa.


Kirsikkamarmeladi

1,5 kg hapankirsikoita
800 g hillosokeria
vaniljaa myllystä (tai vaniljatanko)

Puhdista ja perkaa kirsikat. Kippaa kattilaan kirsikat ja sokeri. Kuumenna varovasti välillä sekoitellen kunnes kirsikat alkavat mehustua ja sokeri sulaa. (Lisää halutessasi halkaistu vaniljatanko tai rouhi vaniljaa myllystä marmeladin sekaan.) Anna kiehua noin 20-25 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hetki. Täytä puhtaat, kuumat tölkit marmeladilla ja sulje vesikattilassa kuumennetuilla kansilla.

Hillojen ja marmeladien tekeminen ei ole vaikeaa, mutta kannattaa olla huolellinen purkkien puhtauden ja kuumuuden kanssa. Kuuma hillo, kuumat purkit ja tuo melkoinen määrä sokeria varmistavat hillon säilymisen. Jos mielessä on joku vähäsokerinen vaihtoehto niin hillon keittäminen kannattaa jättää kokonaan väliin ja säilöntäkeinoksi voi valita vaikka pakastamisen.

Ai mikä ero on hillolla ja marmeladilla? No minusta marmeladi on kiinteämpää ja usein myös sileämpää. Yllä olevalla ohjeella voi keittää myös hilloa, mutta keittoaika täytyy tipauttaa noin kymmeneen minuuttiin.

Kommentit