Halloweenin kurpitsapinjata

Ystäväni kyseli leivontavinkkejä aika myöhään eilen illalla. Ihmettelin vähän leivonta-aikaa, koska minusta ei ole leipuriksi iltamyöhällä eikä varsinkaan perjantaina iltamyöhällä. Kerroin samalla viettäväni perjantai-iltoja puoli-istuvassa asennossa Possen äärellä.

Puoli yksitoista mieleeni juolahti, että tälle illalle aikomani pinjatan koristelu oli vasta puolivälissä ja lauantai tarkasti aikataulutettu omia ja lasten harrastuksia. Että ei siinä mitään, sakset käteen ja liima toiseen. Herästin selvästi myötätuntoa, koska askartelusta aika todella vähän kiinnostunut maahanmuuttaja tuli auttamaan. Lämmitimme glögiä, askartelimme ja rupattelimme.Viimeksi tekemäni pinjatat olivat aivan liian lujaa tekoa, sanomalehtikerroksia oli ehkä viisi tai jopa kuusi. Nyt tein kaksi kerrosta, ehkä tämän rikkomiseen ei tarvita isiä tai pesäpalloilijaäitejä. Toki pinjata oli myös hennompi, eli sen pintaan meinasi tulla lommoja. Muutaman pikkulommon sain siloiteltua ravistelemalla pinjataa varovasti: sisällä olleet karkit pyöristivät pahimmat vekit. Teen ensi kerralla kurpitsan toisin päin eli ilmapallo vaakatasoon tai sitten teippaan vähän tuota päälakea tasaisemmaksi.

Google tietää paljon ohjeita, minä katsoin mallia Koululaiselta.

Hyvää pyhäinpäivää ja/tai hauskaa halloweenia kaikille! Me vietämme päivällä pyhäinpäivää, syömme vähän parempaa lounasta, sytytämme kynttilöitä poisnukkuneiden kunniaksi ja illalla hassuttelemme halloweenin merkeissä.

Kommentit