Pannacotta ja lakritsimarinoidut marjat

En ole mikään jälkiruokaspesialisti enkä varmaan ole sellaiseksi muuttumassa, mutta joskus tekee mieli tehdä ja noh, ennen kaikkea syödä jotain todella herkullista päivällisen päätteeksi. Gino on ollut kestosuosikkini jo pitään, mutta en kehtaa tarjota samaa jälkkäriä jatkuvasti.

Palautin mieleeni vanhan tutun, pannacotan, ja etsin käsiini hyvän ohjeen. Nyt tarjoan Leila Lindholmin ohjeella tehtyä mascarponepannacottaa kaikille mahdollisille vieraille. Uusilla mausteilla ja sesongin marjoilla tai hedelmillä pannacotta tuntuu oikein virkistävältä. 

Ja vaikka Leilan ohjeet pääasiassa ovat erittäin luotettavia, tuunasin tätäkin vähän. Hyydytän pannacotan aina laseissa (kun en tykkää kikkailusta), joten vähensin liivatteen määrää (enkä muuten tykkää kovasta tai kumimaisesta vanukkaastakaan). Samoin tuo marinadi on oma variaatio. En päässyt Leilan ohjeella puusta pitkään, lopputulos oli ensi yrittämällä todella kummallinen velli...




Pannacotta


2,5 dl kuohukermaa
5 dl maitoa
1 tuore vaniljatanko
3 rkl sokeria
3-4 liivatetta
250 g mascarponejuustoa

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää kattilaan kerma, maito, sokeri ja vaniljatangon puolikkaat. Kiehauta. Anna maustua noin 20 minuuttia. Liota liivatteita runsaassa vedessä viitisen minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen liotusvesi pois ja lisää liivatteet kermaseokseen. Kuumenna ja sekoita kunnes liivatteet sulavat kokonaan. Sekoita mascarponejuusto kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos laseihin tai maljoihin ja anna hyytyä seuraavaan päivään tai ainakin viisi-kuusi tuntia.

Lakritsimarinoidut marjat

1 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl lakritsijauhetta
n. 5 dl marjoja, esim. vadelmia tai karhunvatukoita

Kuumenna vesi pienessä kattilassa. Sekoita lakritsijauhe sokeriin ja lisää seos kuumaan veteen. Kiehauta. (Tässä kohtaa minä lisäsin ulkomaiset pakastemarjat mukaan kattilaan ja kiehautin niitä hetken varovarovaisesti sekoitellen. En halunnut hilloa, mutta en myöskään halunnut mitään ikäviä noroyllätyksiä.) Lisää loput marjat liemen joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua hetki. Lusikoi pannacotta-annoksille tai tarjoa erikseen.

Kommentit

  1. Kivan kuuloinen idea tuo lakritsimarinadi lisukemarjoille, tämä pitääkin pistää korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Lakritsimarinoidut marjat sopivat varmasti sellaisenaankin jälkiruuaksi, vaikka kermavaahtonokareen kanssa.

      Poista
  2. Pannacotta on edelleen "to-do"- listalla, mutta korvamerkkaan nyt tämän ohjeesi ja kokeilen tätä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on kyllä tosi helppoa ja ihanan herkullista.

      Poista
  3. Mielenkiintoinen marinadi marjoille - joudun varmaan tekemään tätä piakkoin! Minäkään en pidä tanakasta pannacotasta, ja mieluiten laitan sekaan myös jugurttia keventämään makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jugurtti kuulostaa hyvältä, vähän raikastaa tuota aika täyteläistä fiilistä muuten. Varsinkin jos pannacottan tarjoaa esim. suklaakastikkeen kanssa.

      Poista

Lähetä kommentti