Keväinen naked cake

Maaliskuu meinasi mennä yhdellä päivityksellä, mutta otinpa itseäni niskasta ja istahdin hetkeksi blogin ääreen. Tämä kakku piti päivittää tänne jo ennen pääsiäistä, mutta en lomatohinoissani ehtinyt. Mutta mutta, vastahan tässä on kevään juhlakausi edessä. 

Kakusta piti tulla samantyyppinen kuin viime kesän nakukakuista, mutta muutin viime hetkellä suunnitelmia: liippasin sinne tänne pursuilleen täytteen ohueksi ja epätasaiseksi kerrokseksi kakun ympärille. Gluteeniton pohja tuotti vähän päänvaivaa, koska se oli aika pehmeä ja meinasi lähteä liippauksen mukaan. Ja noh, täyte oli myös ehtinyt jähmettyä jo ihan kunnolla. Veitsen kastelu kuumaan veteen auttoi kuitenkin kummasti asiaa.

Kakun täytteenä on purkki lemon curdia sekä kermavaahdosta (4 dl kermaa), vaniljarahkasta (2 dl)  ja valkosuklaasta (100 g) tehty mousse. Koristeeksi pilkoin mangoa, ripottelin tyrnimarjoja ja kevään kunniaksi lisäsin vielä vähän mintun lehtiä. 

Nämä nakukakut ovat kyllä ihan mun juttu, en nimittäin erityisemmin pidä isosta kerroksesta kermavaahtoa, enkä myöskään ole kovin haka sitä siististi pursottamaan.

Kommentit