Täydellinen tiramisu

Tekisikö vappuna mieli jotain muuta kuin uppopaistettua? Miten olisi ihanaa italialaista? Tai ilahduta äitiä tai ylioppilasta tiramisulla. Sitä paitsi, tämä on kätevä juhlaeväs, koska sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen jääkappiin. Tai se suorastaan pitää tehdä etukäteen.

Ohjeita on varmaan yhtä monta kuin on tekijääkin. Keskeistä minusta on laadukas kahvi (vahva ja tumma suodatinkahvi käy, jos espressoa ei ole saatavilla), hyvä viini tai likööri ja maltti. Myös mascarponeissa on eroja, mutta en nyt mene vannomaan, että mikä olisi parasta. Varovasti suosittelen valitsemaan italialaista.

Katsoin ohjeen mallia vähän sieltä sun täältä, pääasiassa apinoin Makua.Tiramisu

2,5 dl espressoa tai vahvaa suodatinkahvia
3 rkl amarettoa
6 munaa
1,5 dl sokeria
500 g mascarponea
200 g savoiardikeksejä

Pinnalle 1/4 dl kaakaojauhetta

Mausta jäähtynyt kahvi amaretolla. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.  Sekoita mascarpone keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen. Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarponekerros. Hunnuta italialainen tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kommentit