Ystävänpäivän s'mores-jäätelökakku

Onko vaahtokarkkien paahtaminen nuotiolla tuttua? Sitten pala suklaata ja kuuma vaahtokarkki keksien väliin ja herkuttelemaan. S'more ei överiydessään ole oikeastaan mun juttu, mutta tätä suloista kakkua oli pakko kokeilla lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi. Varoituksen sana ystäville: meillä saattaa olla tarjolla tätä tässä lähitulevaisuudessa...

Kakku on tosi helppo ja nopea tehdä, lisäksi se on helppo muunnella erilaisia ruokavalioita noudattaville. Meillä mentiin vegaaniversiolla: jäätelö oli Tofulinen mansikkajäätelö, joka on muuten tosi herkullista. Alkuperäisessä ohjeessa oli perinteinen tiiliskiven mallinen suklaajäätelö. Bongasin ohjeen Maku-lehden Facebook-sivulta.



S'more-jäätelökakku


n. 1 litra jäätelöä
suorakaiteenmuotoisia keksejä
vaahtokarkkeja
suklaakastiketta

Kuumenna uunin grillivastus 300 asteeseen. Nosta jäätelö uudinkestävälle vuoalle tai lautaselle. Muovirasiasta jäätelön saa kokonaisena irti kun ensin upottaa rasian hetkeksi kuumaan veteen. Reunusta jäätelö kekseillä ja kippaa päälle vaahtokarkkeja. Laita vuoka uuniin reiluksi minuutiksi. Tarkkaile tilannetta koko ajan, vaahtokarkit ottavat väriä todella nopeasti. Koristele suklaakastikkeella.

Kommentit