Italian makuja Itämerellä

Oliiviöljytasting
Yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa

Matkailen länsinaapurin suuntaan säännöllisen epäsäännöllisesti, pari kolme kertaa vuodessa. Ruotsi ei kyllästytä, mutta matka sinne ehkä joskus hieman. Niinpä ilahduin kovasti kustusta tulla maistelemaan Tallinkin ja Silja Linen uutusmenua. Luoteis-Italian Liguriasta lähtöisin olevan menun takana on italialainen keittiömestari Valter Gaiaudi, joka on ammentanut inspiraatiota siitä, mitä tavalliset italiaiset kotiäidit ostavat markkinoilta.

Paolo Boeri ja Valitteri Gaiaudi
Oliivit ovat Ligurian toinen tunnettu herkku. Laadukkaista oliiviöljyistä meille oli kertomassa Paolo Boeri, jonka perhe viljelee perinteisillä menetelmillä arvostettuja Taggiasca-oliiveja. Boerin johdolla maistelimme erilaisia oliiviöljyjä, joita käytetään ja myydään La Tavolata -ravintoloissa. Aika kiva tuliaisvinkki, ainakin ruokaihmiselle.

Savustettuja kampasimpukoita

Haudutettu turska ja purjo-perunavaahto

Alkupalalistan herkut olivat aivan erityisesti mieleeni. Haudutettu turska ja purjo-perunavaahto oli uskomaton makuelämys, en luultavasti koskaan ole syönyt yhtä hyvää turskaa. Primi piatti -osasto eli pastat ja risoto olivat ehkä vähän tavanomaisempia makuelämyksiä, mutta herkullisia silti. Pääruuista kiinnostavin oli vasikanlihamurekkeellta täytetty kanin file.

Kuva: Tallink Silja Oy

Valitettavasti en ehtinyt jäädä maistelemaan jälkiruokia, mutta tiedän silti mitä tilaan kunhan La Tavolataan asti kerkiän. Valintani on sitruunapannacotta. Tai oliiviöljyjäätelö, en sittenkään ole ihan varma. Menu on tarjolla La Tavolata -ravintoloissa ensi maaliskuulle asti, joten ehdin hyvällä tuurilla sinne useampaan otteeseen.

Kuva: Tallink Silja Oy

Kommentit