Valloittava vadelmapiirakka
Pakastimen tyhjennys on vihdoin viime metreillä. Kröhöm. Mutta parempi myöhään kuin ei ... Loput marjojen rippeet kippaan mehumaijaan ja höyrytän sekamehuksi. Paitsi vadelmat upotan kakkujen täytteiksi tai tähän ihanaan piirakkaan. Helppo ja minun mielestä vaatimattomasti maailman paras vadelmapiirakka on muuten ihana kesätuliainen, tosin sitä kannattaa kuskailla vasta jäähtyneenä. t. nimimerkki Pesinjuurivähänautontakalaatikkoa
Mantelimassan vieroksujille tiedoksi: ymmärrän teitä, mutta antakaa silti mantelimassalle mahdollisuus, ainakin tässä piirakassa.
Vadelmapiirakka
Pohja:
150 g voita (tai margariinia)
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
n. 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 paketti mantelimassaa
1 l vadelmia
1 dl vadelmahilloa
0,5-1 dl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja
Nypi
voi tai margariini, jauhot ja sokeri sekaisin (tai hurauta monitoimikoneen
leikkuuterällä muruiksi). Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti
tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin
puolituntia. Kauli taikina pyöreäksi, hieman vuoan (22-24 cm) pohjaa suuremmaksi
levyksi ja nosta voidellun, korppujauhotetun vuoan pohjalle. Pistele
haarukalla ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen sekoittamista. Kauli
mantelimassasta pyöreä kiekko, joka on saman kokoinen kuin vuoan pohja.
Nosta mantelimassa pohjalevyn päälle.
Sekoita
vadelmat ja vadelmahillo varovasti keskenään. Sekoita perunajauhot
osaan sokerista ja kippaa seos vadelmien sekaan. Maista ja lisää
tarvittaessa vähän sokeria. Levitä täyte mantelimassan päälle. Paista
piirakkaa 200 asteisen uunin alaosassa noin 45-55 minuuttia. Anna jäähtyä.
Piirakka maistuu vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa, mutta minusta se on melkeinpä parasta kylmänä hyvän kahvin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti