Kukkakaalirisotto

Olen innoissani kesästä, jota on tänä vuonna riittänyt enemmän kuin viime vuosina yhteensä. Samalla olen innoissani kesäherkuista. Kaiken lisäksi olen itsekseni kotona. Monta päivää. Ei mitään tekemistä, koti on täysin siisti (ja se pysyy sellaisena pidempään kuin naapurin lasten nukkumaanmenoon asti) ja saan tehdä aivan mitä haluan. En aio kokata, syön epäterveellisesti ja todennäköisesti sohvalla. Onneksi lounaat töissä ja loppuviikon SuomiAreena pelastavat minut totaaliselta kesähunningolta.

Jos nyt kuitenkin vahingossa kokkaisin niin vahva kandidaatti olisi kukkakaalirisotto. Rakastan kukkakaalia, se on yksi monipuolisimmista ja herkullisimmista vihanneksista. Kokeilkaapa vaikka grillata kukkakaalia, kyllä on hyvää.

Kukkakaalirisotto valmistuu nopeasti ja helposti. Raaka-aineet löytyvät useinmiten kotoa (tai mökiltä). Se on helppo soveltaa myös vegaaniruokavaliota noudattaville sopivaksi, eikä herkullisuus kärsi yhtään. Ohje on kopsattu Hiidenuhman keittiöstä.Kukkakaalirisotto

1      kukkakaali
1      kesäsipuli tai keltasipuli ja 1 dl ruohosipulia hienonnettuina
(2    valkosipulinkynttä hienonnettuina)
1 dl  valkoviiniä tai 0,5 dl konjakkia / sherryä
2 dl  kermaa
2 dl  parmesaania raastettuna
suolaa ja pippuria

Leikkaa kukkakaalista kukinnot erikseen. Laita ylijäävät lehdet ja kukkakaalin varsi talteen vaikka kasviskeittoa varten. Surauttele kukinnot kahdessa erässä monitoimi- tai yleiskoneen leikkuuterällä muruksi, kukkakaaliriisiksi.

Kuullota sipulin valkoista osaa korkealaitaisella pannulla (ja lisää hetken kuluttua valkosipuli). Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Kumoa joukkoon kukkakaaliriisi ja kerma. Kypsennä risottoa reilun 10 minuutin ajan samalla käännellen sitä. Lisää lopuksi parmesaani ja sipulinvarsisilppu (tai ruohosipuli) ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman kermaa.

Kommentit

  1. Non-casino card video games, including historical video games like Basset, Ecarté, Lansquenet and Put. Technically, a playing card game is one by which the playing cards usually are not actually performed but simply bet on. Gambling dates again to the Paleolithic period, earlier than written historical past. In Mesopotamia the earliest six-sided dice 온라인카지노 date to about 3000 BCE. However, they have been based on astragali relationship again hundreds of years earlier. In China, playing homes have been widespread within the first millennium BCE, and betting on fighting animals was common.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti