Omenatortilla

Arki tarkoittaa arkiruokien lisäksi myös viikonloppuja ja huilaamista. Ja jälkiruokia. Olen oikeasti aika laiska tekemään jälkkäreitä, mutta tämän syksyn (vai pitäisikö sanoa kesän) omenasato kannustaa hieman venymään keittiössä. 

Törmäsin somessa Allt om mat -lehden omenatortillaohjeeseen ja arvelin, että se olisi mieleeni. No olihan se. Tykkään kun on paljon hedelmää tai marjoja, yksinkertaiset mutta passelit maut ja vähän taikinaa (tai leipää tai mitään jauhoista). Kivaa ja kätevää on helppotekoisuus ja se, että ohje on helposti muunneltavissa vegaaniseksi.



Omenatortillat
(n. neljälle)

4 omenaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria
n. 50 g valkosuklaata
1 tl raastettua sitruunan kuorta
4 ihan pientä tortillalettua tai 2 isoa

Kuori ja viipaloi omenat. Paista viipaleita voin ja sokerin seoksessa muutama minuutti. Mausta valkosuklaalla ja sitruunalla. Jaa omenatäyte tortilloille ja kääri ne nätisti rullalle. Lisää pannulle voita ja sokeria ja paista tortilloja vielä hetki, kunnes ne saavat kauniin värin. Tarjoa heti vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kommentit