Lohi-riisilaatikko

Sairaan hyvää, sanoo yhdeksänvuotias. Silloin joku on oikeasti aikaa todella hyvää ja olin kyllä kieltämättä itsekin innoissani. Tulin lämpöiselle ja hyvälle mielelle todella kolean päivän päätteeksi. 

Olen kirjoittanut lohi-riisilaatikosta ennenkin, siis aikoja sitten (tyyliin v. 2012), mutta nyt vähän tuunasin ohjetta ja otin muka kivempia kuvia. Kuva ei ole vieläkään erityisen houkutteleva koska nälkä, mutta uskokaa silti ja tehkää heti viikonloppuna. Lupaan runsaasti hyvä äiti -pisteitä (tai vaimo- tai isäpisteitä tai mitä kukakin nyt tarvitsee). Tai sitten ole hyvä itsellesi ja tee tätä. On hyvää. Ohje on peräisin Hanna Gullichsenin ja Alexander Gullichsenin kirjasta Safkaa.


Lohi-riisilaatikko

4 dl täysjyväriisiä
4 keitettyä kananmunaa
600 g lohta (ruodotonta filettä, joukossa voi olla myös graavi- tai kylmäsavulohta)
n. 1 tl suolaa
5 dl maitoa
3 kananmunaa
musta- ja valkopippuria
voita

Tilli-voisula
60 g voita
tilliä silputtuna
sitruunalohkoja

Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi paloiksi. Laita kulhoon keitetty riisi, paloiteltu lohi ja hienonnetut kananmunat. Sekoita. Mausta seos suolalla ja pippureilla. Voitele uunivuoka voilla, kippaa riisiseos vuokaan. Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti sekaisin, lisää hiukan suolaa ja valkopippuria. Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle reilusti voilastuja. Vuoka uuniin, noin 45 minuutin kuluttua pitäisi olla valmista. Tarjoa tilli-voisulan ja sitruunalohkojen kanssa.

Kommentit