Ahventortillat


Kotimainen kala on eettistä, edullista (etenkin itse kalastettuna) ja terveellistä, erityisesti jos se tulee syödyksi. Jälkikasvu nihisee välillä kalaruokien kohdalla, mutta tortillaan käärittynä kelpaa näemmä vähän "keskinkertaisempikin" eväkäs. :-O

Me kalastamme kesällä aika paljon, minäkin, oikeasti, ja siitä touhusta riittää iloa pitkälle talveen. Vähärasvainen kala säilyy pakastimessa hyvänä useita kuukausia. Fileoimme kalat aina heti ruodottomiksi fileiksi, näin ne menevät pieneen tilaan ja valmistuvat nopeasti pannulla.


Nyt pyörittelin ahvenfileet suolalla ja pippurilla maustetuissa lettujauhoissa ja paistoin ne sitten kirkastetun voin ja oliiviöljyn seoksessa kuumalla pannulla. Kaveriksi tomaatti-avokadosalaattia, valkosipulimajoneesia, salaattia, salsaa ja loraus limemehua. Korianteri olisi ollut paikallaan, mutta ensi kerralla sitten. Se tulee varmaan aika pian.

Kommentit