Aikuissynttärit


Täytin viime viikonloppuna sen verran vuosia, että kehtasin kutsua vieraita ja tilata kakun, muita herkkuja sekä vähän kukkia. Halusin järkätä juhlat juuri oman mieleni mukaan. No, kyllä mä vähän mietin myös vieraita ja sitä, mistä he ehkä tykkäisivät.

Vierasjoukkoa oli lopulta pakko rajata tilan, rahan ja jaksamisen puutteen takia. Hetken tuumittuani kutsuin paikalle vain tyttöystäviä.


Kukkien kanssa tuli taas kerran pientä hämminkiä, koska kuvista ja muista ennakkotoimenpiteistä huolimatta pöytäkoristeeksi tarkoitetut kukkaviritykset muistuttivat lähinnä jonkun todella vanhan ja todella pömpöösin ihmisen muistokukkia. Onneksi minulla on näistä hautajaiskukkien näköisistä töröttimistä ennalta kokemusta, joten olin varannut aikaa pienelle tuunaukselle. 


Ruoka oli aasialaista: sushia, vietnamilaisia kesärullia ja katkarapu-vermisellisalaattia. Salaatin tein itse, mutta kaiken muun tilasin valmiina. Olen joskus tehnyt rullia isollekin porukalle, se on ihan mahdollista ja kivaa, mutta nyt ei ollut sellainen olo.


Ohjelma oli niukka. Pidin aluksi pienen esittelykierroksen, koska paikalla oli ystäviäni elämän eri vaiheilta. Sen jälkeen ohjelmassa oli ruokaa, vähän livemusiikkia ja sitten vain vapaata seurustelua. Lopuksi tarjolla oli kakkua ja kahvia. Ja lisää seurustelua. 


Olen iloinen, että järkkäsin synttärit. Oli kiva suunnitella ja touhuta juhlia, mutta ennen kaikkea oli kiva saada koolle joukko tärkeimpiä ystäviäni. Olen onnellinen ja kiitollinen hienoista ihmisistä elämässäni.

 

Kommentit