Igorin kana

Igorin kana oli jonkinlainen ilmiö ruokablogeissa muutama vuosi sitten. Minä jatkan systemaattisesti vähän pihalla -oloa ja noteerasin moisen vasta äskettäin. Tai jos oikein tongin muistiani, niin ehkä saatoin jonkin vilahduksen aiheesta nähdä joskus kauan sitten. Mutta silloin ei kiinnostanut.

Nyt kiinnosti, joten asiaan. Igor on Peggyn kaveri ja tämän ohjeen isä. Minulla ei oikein ole käsitystä kummastakaan, mutta Igorille kiitos ohjeesta ja Peggylle kiitos sen jakamisesta. Saimme juuri vähän vaihtelua arkiruokarepertuaariin. Parasta on, että ruoka ei ole moksiskaan uudelleen lämmittämisestä tai pakastamisesta. Smetana vaihtui meillä kaurakermaan, eikä varmaan kukaan tee tätä oikeasti kanasta. Vai tekeekö?


Igorin kana

800 g kanafilettä (käytin broilerin paistileikkeitä)
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa (tai n. 3 dl kaurakermaa)
1 kuutioitu maustekurkku
kourallinen persiljaa revittynä
mustapippuria myllystä

Kuullota pannussa paprikat ja sipulit. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi. Lisää smetana tai kerma joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Paista kanafileet tai broilerin paistileikkeet nopeasti kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin värin. Asettele fileet tai leikkeet vuokaan ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle maustekurkku. Laita uuniin 175 asteeseen noin 30 minuutiksi. Koristele persiljalla. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kavereina.

Kommentit