Marianne-suklaakakku

Taannoiset rapujuhlat pidettiin vielä aika kesäisissä tunnelmissa, joten jälkiruokakin oli varsin kesäinen. Tarjolla oli vegaaninen suklaakakku tuoreiden marjojen kanssa. Osin siksi, että uskoin sen olevan hyvää ja osin siksi, että halusin kokeilla tätä ohjetta. Pohdin vähän kakun kasassa pysymistä.

Kakusta tuli oikeasti ihan herkullinen ja se piti kutinsa tosi hyvin. Lopputulos ei ollut supersileä tai sellainen hienon hieno, koska massa oli vuokaan laitettaessa varsin paksua. Toisaalta paksuus taas vaikutti kasassa pysymiseen. Lisäksi kakkua voi vuuasta ottamisen jälkeen vähän siloitella veitsellä.

Minä tarjosin kakun kanssa tuoreita marjoja, koska olivat rapujuhlien aikaan vielä oikein hyviä. Myös erilaiset keksit ja karkit olisivat kiva lisuke ja koriste, riippuen vähän siitä, kenelle kakkua tarjoaa.

Ohje on peräisin Fazerilta, tosin tein pohjan Oreo-kekseistä ja jätin alkuperäisessä ohjeessa olleen kuorrutteen pois.Vegaaninen Marianne-suklaakakku

Pohja:
200 g Oreo-keksejä
50 g margariinia

Täyte:
6 dl soijavispikermaa
350 g tummaa (maidotonta) leivontasuklaata
20 kpl Marianne-karkkeja murskattuna

Koristeeksi:
Tuoreita vadelmia

Pinnoita 24-26cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata margariini. Yhdistä ja sekoita.
Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Laita kylmään kovettumaan.

Paloittele leivontasuklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Murskaa Marianne-karkit esimerkiksi kaulimen avulla muovipussissa. Vaahdota soijavispikerma ja lisää sulatettu suklaa sekä Marianne-murska. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Kommentit

  1. Utilizing a broad array of fabricating machinery, we provide sheet steel fabrication precision machining providers that include Prototyping, Repair, Retrofit and Production in particular person elements to massive weldments. Sheet steel fabrication refers to a number of} processes that alter a steel sheet’s unique form to produce desired elements and products. The manufacturing steps are procedural and should incorporate the best processes to provide out a desired ultimate product.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti