Kahvikinuskipavlovat

Koko Suomi leipoo -touhujen taidonnäytetehtävät tuottivat jonkun verran päänvaivaa. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Kahvi vähemmän. Oli heti selvää, että tekisin jotain, missä on marenkia jossain muodossa. Pienen tuotekehittelyn ja maistelun jälkeen päädyin kahvikiisselillä täytettyyn ja kahvikinuskilla koristeltuun pavlovaan. 

Testailin jotain hedelmää tai marjaa tähän myös, mutta ei pelittänyt. En uskaltanut yhdistää enää mitään hapokasta tähän. Enkä kehdannut laittaa banaania! Joten päädyin pistaasiin. Ja sepäs olikin herkullista, ihan sellaista jalat alta -settiä. Täytettä tuli ehkä vähän niukasti näin jälkikäteen ajatellen, mutta eipä syntynyt hävikkiä. Kippojen pohjalla ei tainnut olla mitään kun olin valmis.

Bouchét sen sijaan vinksottivat vähän sinne sun tänne. Täytyy pitää uusintakierros tässä lähipäivinä.

Kuva: Anna Greus

Kahvi-kinuskipavlovat

Pohja:
4 kpl valkuainen
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
2 tl maissitärkkelystä
2 tl pikakahvijauhetta

leivinpaperin voiteluun 2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
1,5 dl vahvaa kahvia
1 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
3/4 dl sokeria
1,5 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
4 kpl keltuainen
1,5 dl kuohukermaa

Kahvi-kinuskikastike:
1 dl vahvaa kahvia (2 mitallista poroja, 1 kupillinen vettä)
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa

Koristeluun
60 g pistaasipähkinöitä

Kuumenna uuni 120 asteeseen. Voitele öljyllä (ihan vain vapaalla kädellä) leivinpaperille 10 pientä ympyrää. Aseta paperi uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita. Hienonna halutessasi pikakahvijauhetta blenderissä. Lisää pikakahvijauhe valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita. 

Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voideltujen alueiden päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes marenkin on päältä rapeaa ja sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä tarkoiluvadille.

Valmista kahvikastike ja kahvitäyte pohjien paistuessa. Keitä vahva kahvi annostellen 6 mitallista kahvijauhetta ja 3 kupillista vettä. Mittaa kattilaan kastikkeen kahvi ja sokeri. Keitä noin 15-20 minuuttia kunnes sokeri karamellisoituu. Lisä kerma ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto jäähtyneen kiisselin sekaan. Lusikoi tai pursota täytettä marenkin pohjille. Koristele kastikkeella ja pistaasipähkinöillä.

Kommentit

  1. Nämä näyttävät kyllä aivan ihanilta! Jäivät mieleen, kun katsoin jakson. Siinä jaksossa oli kyllä vaikka mitä herkkuja, joiden kohdalla tuli mieleen "tätä pitää tehdä". Mutta nämä pavlovat taitavat olla ihan ensimmäisenä listalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kanssa mielessä kokeilla muutamia kahvijuttuja, mm. suukkoja. Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan tehnyt sellaisia. Mutta suosittelen kyllä kokeilemaan pavlovia, ovat ihania:)

      Poista

Lähetä kommentti