Sillikakkuset

Kolmannen jakson tehtävä tuotti melkoisesti päänvaivaa. Ensin pyörittelin mielessäni voileipäkakkuleivoksen muotoa. Olin aika varma, että halusin tehdä vaihtoehdon sellaiselle perinteiselle majoneesi-tuorejuusto-kostealeipä -tyyppiselle ratkaisulle. 

Sitten pohdin ja tutkin mausteita. Tarjolla olleet vaihtoehdot olivat melkoisen ärhäköitä tai sitten en saanut niistä oikein mitään irti. Päädyin lopulta szechuanin pippuriin, jossa oli selkeän voimakas, hedelmäinen maku. Monet muut mausteet (musta lime, tongapapu, mace...) olivat mielestäni jotenkin tunkkaisia, sikäli kun sain niistä mitään irti.

Voimakas pippuri kaipasi parikseen sitten jotain niin ikään voimakasta. Joten sillillä mentiin. Pitkään pyörittelin vaihtoehtona myös lohta, mutta otin pienen riskin ja päätin säästää lohta myöhemmäksi.  Koitin olla tarkkana, että en käyttäisi samoja pääraaka-aineita tai tekniikoita useaan kertaan näissä taidonnäytteistä.

Vaikka kakkunen tuntui tosi ajankohtaiselta kesällä, voisin kuvitella, että tämmöinen olisi mahtava välipäivien iltapala. En varmana ole ainoa kenen joulupöydästä jää purkki silliä ja keitettyjä perunoita.. Ja mikä ettei tähän voisi kiepauttaa myös vähän rosollin tähteitä?

Ohje kannattaa kurkata tällä kertaa maikkarin sivulta. Ainoa muutos mikä kuvassa näkyy ja ohjeessa ei ole, on tossa päällä oleva friteerattu punajuuriraaste. Eli kuivasin raastettua punajuurta vähän talouspaperilla ja sitten friteerasin kuumassa öljyssä. On muuten aika helppo ja maukas koriste moneen muuhunkin menoon.

Kommentit