Sillikakkuset
Kolmannen jakson tehtävä tuotti melkoisesti päänvaivaa. Ensin pyörittelin mielessäni voileipäkakkuleivoksen muotoa. Olin aika varma, että halusin tehdä vaihtoehdon sellaiselle perinteiselle majoneesi-tuorejuusto-kostealeipä -tyyppiselle ratkaisulle.
Sitten pohdin ja tutkin mausteita. Tarjolla olleet vaihtoehdot olivat melkoisen ärhäköitä tai sitten en saanut niistä oikein mitään irti. Päädyin lopulta szechuanin pippuriin, jossa oli selkeän voimakas, hedelmäinen maku. Monet muut mausteet (musta lime, tongapapu, mace...) olivat mielestäni jotenkin tunkkaisia, sikäli kun sain niistä mitään irti.
Vaikka kakkunen tuntui tosi ajankohtaiselta kesällä, voisin kuvitella, että tämmöinen olisi mahtava välipäivien iltapala. En varmana ole ainoa kenen joulupöydästä jää purkki silliä ja keitettyjä perunoita.. Ja mikä ettei tähän voisi kiepauttaa myös vähän rosollin tähteitä?
Ohje kannattaa kurkata tällä kertaa maikkarin sivulta. Ainoa muutos mikä kuvassa näkyy ja ohjeessa ei ole, on tossa päällä oleva friteerattu punajuuriraaste. Eli kuivasin raastettua punajuurta vähän talouspaperilla ja sitten friteerasin kuumassa öljyssä. On muuten aika helppo ja maukas koriste moneen muuhunkin menoon.
Kommentit
Lähetä kommentti