Kolmen kaalin pasta


Jos sitten kaikkien leipomusten ja leivontajuttujen jälkeen kokkaisi ja söisi vähän oikeaa ruokaa. Ideat on välillä vähissä, mutta välillä vastaan tulee kivoja juttuja, joita pitää kokeilla heti. Nyt satuin katselemaan Kaappausta keittiössä ja sieltä pisti silmään tosi herkullisen näköinen pasta. 


Sesonki ei ole ihan optimaalinen kaalitouhuille, mutta se on kuitenkin riittävän hyvä ja laitoin heti toimeksi. Tämä on tosi nopea ruoka, käytin aikaa yhteensä parisenkymmentä minuuttia. Nappulat olivat reippaita, eivätkä lätränneet mitenkään ihan kauheasti ketsupin kanssa. Oli kuulemma hyvää ilmankin. Ja minä olin superinnoissani, koska tykästyin tähän valtavasti.

Kolmen kaalin pasta

Pastaa (esim. pappardelle tai joku muu isohko)
20 g voita
½ kukkakaali
½ parsakaali
¼ kevätkaali
suolaa
mustapippuria
kirveliä
lehtipersiljaa
½ sitruunan mehu

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ”al denteksi” eli ei ylikypsäksi vaan sellaiseksi, että pasta on kypsää mutta siinä on kevyt purutuntuma. Siivilöi vesi pois pastasta. Pastan kiehuessa pilko kaali, kukkakaali ja parsakaali ja paista niitä voissa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja kauniisti paahtuneet. Älä päästä liian pehmeiksi.

Silppua kirveli ja lisää se keitetyn pastan kanssa pannulle. Sekoita.

Mausta pasta suolalla ja mustapippurilla. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehut. Ripottele päälle vielä kourallinen silputtua lehtipersiljaa ja lorauta pastan joukkoon hieman oliiviöljyä.

Kommentit

  1. Onpa mielenkiintoinen resepti! Meilläkin tästä varmaan tykättäisiin, joten otan testiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti