Lohitataki

Voisi luulla, että tänä keväänä olisin ehtinyt kirjoitella tänne vähän aiempaa enemmän. Inspiraatio on kuitenkin ollut aika vähissä. Siis inspiraatio kokkailuun ja inspiraatio bloggailuun. Olen lisäksi hurahtanut palapeleihin ja aloitinpa myös isohkon neuletyön. Lisäksi olen leiponut lasten kanssa. Ehkä parasta tässä oudossa keväässä on ollut se, että ihmiset leipovat. Siis muutkin kuin tällaiset hurahtaneet. Leipominen on mukavaa, rentouttavaa ja hirmu palkitsevaa.

Nyt viikonloppuna tuli kuitenkin hyvä syy loihtia vähän kivempi ateria. Aterian alkuruoka oli lohitataki, jota olen tehnyt joskus ennenkin, mutta jostain syystä en ole kirjoittanut siitä. Se on harmi, koska tämä on ihan superhyvää ja myös helppo tehdä. Lisäksi ruuan voi valmistella reilusti etukäteen ja se sopii monenlaista ruokavaliota noudattavalle.

Ohje on peräisin täältä, tosin sovellan joka kerta noiden kasvisten kanssa. Nyt jätin kurkun väliin (koska sitä oli tarjolla pääruuan lisukkeessa), mutta käytin pikkuparsaa, koska ovat ihania ja ajankohtaisia, ja suomalaisia siitakesieniä, koska teki mieli.

Kuva on taas ankea. Mutta tsekatkaa täältä miltä pitäisi näyttää. On aina kiva tietää, mitä yrittää tehdä:)

Lohitataki
(noin neljä annosta)

n. 600 g tuoretta lohifileetä (paksuimmasta kohdasta ja oikeasti todella tuoretta)
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
vuonankaalia tai muuta hyvää salaattia
8 retiisiä
1/2 kurkku
2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
muutama pikkuparsa
1 rasia pieniä siitakesieniä
1 rkl voita

Kastike:
3/4 dl limetin puristettua mehua
3/4 dl japanilaista soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
ripaus sokeria

Valmista ensin kastike sekoittamalla keskenään limetinmehu, soija ja riisiviinietikka. Mausta tarvittaessa ripauksella sokeria. Nosta jääkaappiin. Posta lohesta nahka. Leikkaa lohifileestä neljä 150 g painoista suurin piirtein suorakaiteen muotoista palaa ja kuivaa lohen pinta.

Paahda seesaminsiemenet ruskeiksi kuivalla, kuumalla pannulla. Kumoa siemenet lautaselle ja anna jäähtyä hetki. Kääntele lohipalat kauttaaltaa siemenissä. Paista lohipaloja kaikilta sivuiltaan kuumalla pannulla noin 30 sekunnin ajan. Tarkoitus on jättää jalan keskiosa raa'aksi ja paahtaa sivut. Nosta jääkaappiin.

Kiehauta parsat nopeasti, ellet ole löytänyt suomalaisia pikkuparsoja. Paista siitakkeet nopeasti voissa. Leikkaa pestyt retiisit paperinohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kurkku juustohöylällä ja hienonna kevätsipulit. Huuhtele salaatti.

Asettele kasvikset lautasille tai vadille. Leikkaa lohi terävällä veitsellä noin 2 cm viipaleiksi. Asettele lohipalat kasvisten päälle. Lisää kastike annoksen päälle juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

  1. Jackpot city is booming again with new slot machines
    Jackpot city 먹튀 검증 먹튀 랭크 is the first in the country to go live in the 해외 배팅 사이트 가입 U.S. with a bet365 가상 축구 jackpot city in the 바카라 process.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti