Yakitori ja kurkkusushi

Tuumailin japanilaishenkisen menun pääruuaksi jotain teriakimaustettua liharuokaa, mutta onneksi silmiini sattui tämä helppo ja herkullinen ohje. Lisäksi olen harvakseltaan kokannut ankasta yhtään mitään, joten oli kiva tehdä vaihteeksi jotain uutta. Vartaat olivat tosi näppärä ruoka, lisäksi ne oli kätevä valmistella etukäteen.


Kurkkusushi sen sijaan vaatii vielä vähän kehitystyötä. Idea on kiva ja maut myös kohdillaan, mutta hommat vähän niin kuin levisi. Eli keitetty riisi kannattaa painella varsin tiiviiksi levyksi ennen leikkaamista.


Yakitori
(neljälle)

2 ankanrintaa
sweet chili -kastiketta
soijakastiketta

Ota ankanrinta hyvissä ajoin (24 tuntia) sulamaan jääkaappiin. Ota sulanut liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruuaksi valmistamista. Ruskista ankanrinta kuumalla pannulla. Sivele sweet chili -kastikkella. Laita uuniin 175 asteeseen 12 minuutiksi. Anna vetäytyä rauhassa ainakin 15 minuuttia. Leikkaa ankanrinta ohuiksi viipaleiksi. Tikuta viipaleet tiukasti limittäin varrastikkuihin noin viiden cm pätkälle. Sivele vartaat ohuelti soijalla ja sweet chili -kastikkeella. Lämmitä 200 asteisessa uunissa vielä noin neljä minuuttia.

Kurkkusushi

500 g sushiriisiä
6 dl vettä

Sushietikka:
1/2 dl riisiviinietikkaa
20 g sokeria
4 g suolaa

Tuorekurkkua

Wasabimousse:
2 rkl majoneeisa
1-2 tl wasabia
0,5 dl ranskankermaa
0,5 dl vispikermaa

Sushiriisin keittäminen: huuhtele riisiä veden alla niin kauan, että vesi on kirjasta. Keitä kannen alla kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. 

Sushietikka: sekoita ainekset keskenään ja pirskottele kypsän riisin päälle. Sekoita puulastalla leikaten ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Wasabimousse: sekoita majoneesi, wasabi ja ranskankerma tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se wasabitahnan joukkoon.

Painele riisi tasaiseksi levyksi ja leikkaa siitä kooltaan noin 2 cm x 4 cm paloja. Leikkaa päälle ohut kurkkusuikale ja pursota päälle wasabimoussea. Koristele halutessasi sesamin siemenillä tai ruohosipulilla.

Kommentit