Ristiäisleipomuksia

Katselin eilen yhtä mainiota leivontaohjelmaa, muistelin tunnelmaa välillä todella kylmässä ja toisinaan tosi kuumassa teltassa, ja ihmettelin, että miten nopeasti aika oikein kuluukaan. Omasta leivontaseikkailusta on kohta aikaa jo puolitoista vuotta. Sitten alkoi kauheasti tehdä mieli leipoa. Ainakin pusupullia täytyy tehdä ihan lähiaikoina.

Tänään on ollut varmaan vuoden tähän asti harmain päivä, joten leipomisen sijaan laitoin takkaan tulen ja heittäydyin sohvalle. Kaivoin kameran syövereistä esille vähän väri-ilottelua. Tein muutama viikko sitten ystäväni pienokaisen ristiäisiin leipomuksia, oli ihanaa suunnitella vauvan ensimmäisiin juhliin hempeitä herkkuja. Tosin hempeät suunnitelmat jossain vaiheessa vähän ryöpsähtivät. 


Kakussa on täytteenä mansikkahilloke ja vaniljamousse. Tavallaan aika simppeliä, mutta takuulla maukasta. Mielessä oli ensin mansikkamousse, mutta testailujeni perusteella mansikan maku jää mousseissa lähes aina liian ujoksi. Nimipikkuleivät täytin omenahillolla ja koristelin sokerimassalla. Nämä olivat luultavasti enemmän nättejä kuin hyviä. Eli eräänlaisia koristeita😅

Pullan malli on tuttu viime kauden Koko Suomi leipoo -ohjelmasta (ja jutustelinpa siitä joskus aikoja sitten blogissakin). Tällä kertaa täytin pullan vadelmahillolla ja mantelimassalla. Päälle ripottelin marjapiirakoista tutun muruseoksen.

Kommentit