Pekonipannukakku

Laskiainen. Tai hiihtoloma. Mikä ihana syy tehdä pekonipannukakkua!  Kuva on vähän hurja, mutta ei juututa siihen.

En tajua miksi en ole kirjannut tätä blogiin aiemmin, koska kyseessä on niin kiva ja helppo iltapala. Ja sitä on syöty meillä vasta 14 vuotta eli siitä asti kun perheen maahanmuuttaja esitteli ruåtsalaista husmanskostia ja pekonipannukakun minulle.


Pekonipannukakku

2 pkt pekonia (esim. pekonilastuja)
1 l maitoa
4 isoa tai 5 pientä kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sipaise pellille vähän öljyä. Levittele pekonin palat pellille ja laita pelti uuniin noin viideksi minuutiksi. Sekoita sillä aikaa maito, kananmunat, vehnäjauho ja suola tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille pekonien päälle. Levittele tarvittaessa pekonit tasaisesti. Laita koko setti uuniin ja paista noin 35 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoa puolukkahillon kera.

Kommentit

Lähetä kommentti