Lusikkaleivät

Pääsiäinen on yksi lempparijuhlapyhistäni. Jotenkin se on jouluun verrattuna kiirettömämpi ja mukavan vapaamuotoinen. Sitä paitsi sää on yleensä parempi ja valoa on valtavasti. Herkut ovat pääosin ihania, vaikka en mikään suuri suklaanystävä olekaan. Lisäksi pääsiäiseen on aina liittynyt sukulaisten ja ystävien tapaamista, paitsi viime ja tänä vuonna😠 

Kysyin lapsilta, että mitä he odottavat eniten siltä ajalta kun koronarajoitukset ovat ohi. Yksimieliset vastaukset: ystävien ja sukulaisten tapaamista. Ja minäkin olin samaa mieltä. Kaipaan ystäviä. Ja haluan kokkailla ja leipoa ystäville ja kutsua heitä kylään. Ja haluan mennä kylään.

Lusikkaleipiä maistellessa totesimme kaikki, että nämä maistuvat perhejuhlilta ja sukulaisten tapaamiselta. Olin vähän että sniff. Mutta joskus sitten taas.

Ohje on peräisin kirjasta Kotiruoka (Isotalo & Kuittinen).

Ai niin. Leivottiin me pääsiäisen kestosuosikki eli rahkapiirakkakin, mutta se meni vähän niinkuin parempiin suihin: Perheen uusin tulokas läppäkorvakoira väänsi naamaansa omatoimisesti melkein koko piirakan😳

Lusikkaleivät

200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

Väliin: omena- tai vadelmamarmeladia

Päälle: hienokiteistä sokeria tai tomusokeria

Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuviat aineet. Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvään lusikanpesään ja vedä tästä taikinapalat pellille leivinpaperille kupera puoli ylöspäin. Paista 175 asteen lämmössä noin 12-15 minuuttia.

Sipaise jäähtyneen pikkuleivän sileälle puolelle marmeladia ja pane toinen puolikas vastakkain. Kierittele pikkuleivät sokerissa.

Kommentit