Pitkästä aikaa
Oho. Aika rientää. Olen näemmä kolme vuotta sitten päivittänyt tänne yhtikäs mitään. Mutta olen sentään ollut aktiivinen lukija, omille jutuilleni:) Eli tämä on tärkein keittokirjani, ja ohjeita täältä penkoo ilmeisesti ainakin omat lapset, jotka ovat siis nyt teinejä, ja puolisoni. Joten nyt on aika jälleen tallentaa muutamia tärkeitä ja hyviä ohjeita tänne. Sikäli kun muistan, miten tätä käytetään.
Arkiruoka. Eräänlainen pakollinen paha, tai pakollinen hyvä. Välillä ideat on tosi vähissä, mutta syötävä on. Ja olisi kiva syödä muutakin kuin jauhelihaa, broileria ja ahvenia. En luultavasti aio syödä makaronilaatikkoa enää koskaan, kunhan lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Enkä syö kasvissosekeittoakaan.
Sitten asiaan. Ideoita selaillessa vastaan tuli tämmöinen Elina Innasen ohje, ja laitoin melkein heti toimeksi. Tää oli todella hyvää ja myös tosi helppo ja nopea tehdä.
Sitruunainen tofu-hernepasta
4 annosta
300 g pastaa
200 pakasteherneitä
1 ruukku minttua
200 g maustamatonta tofua
1/2 dl oliiviöljyö
1 dl turkkilaista kaurajugurttia
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl sitruunamehua
(pastan keitinvettä)
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata hernee esimerkiksi mikrossa. Soseuta herneet, tofu, oliiviöljy, kaurajugurtti, minttu, lehtipersilja, valkosipulinkynsi ja suola sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi. Mausta lopuksi sitruunankuoriraasteella ja sitruunamehulla. Valuta pasta ja ota tilkka keitinvettä talteen. Lisää kastike pastan joukkoon ja notkista tarvittaessa keitinvedellä.
Kommentit
Lähetä kommentti